Mainos
Mainos

Riihimäen varuskunnassa laittomia asbestitöitä

Hämeen työsuojelupiiri on laittanut puolustusministeriön alaisen elektroniikkakeskuskorjaamon työtilat osittaiseen käyttökieltoon Riihimäellä, koska siellä purettiin asbestisementtilevyjä työsuojelusäädösten vastaisesti.

Korjaamo sijaitsee Riihimäen varuskunnassa. Siellä purettiin asbestisementtilevyjä omatoimisesti ja samanaikaisesti, kun tiloissa oli työntekijöitä. Asbestikuituja on saattanut levitä työpaikan ilmaan, kun levyjä hakattiin pieniksi palasiksi. Jopa kuuden henkilön epäillään altistuneen asbestikuidulle. Heidät on määrätty työterveyshuollon tarkastukseen.

Työsuojelupiirin määräyksestä korjaamoa siivoaa nyt asbestityöhön valtuutettu yritys. Tilat voidaan ottaa käyttöön vasta perusteellisen puhdistuksen ja riittävien kontrollimittausten jälkeen.

Tarkastaja Heikki Vuori arvioi, että laittomista ja työsuojelumääräysten vastaisista asbestitöistä aiheutuu puolustusministeriölle useiden tuhansien eurojen kustannukset.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme