Mainos
Mainos

Riihimäen varuskunnassa laittomia asbestitöitä

Hämeen työsuojelupiiri on laittanut puolustusministeriön alaisen elektroniikkakeskuskorjaamon työtilat osittaiseen käyttökieltoon Riihimäellä, koska siellä purettiin asbestisementtilevyjä työsuojelusäädösten vastaisesti.

Korjaamo sijaitsee Riihimäen varuskunnassa. Siellä purettiin asbestisementtilevyjä omatoimisesti ja samanaikaisesti, kun tiloissa oli työntekijöitä. Asbestikuituja on saattanut levitä työpaikan ilmaan, kun levyjä hakattiin pieniksi palasiksi. Jopa kuuden henkilön epäillään altistuneen asbestikuidulle. Heidät on määrätty työterveyshuollon tarkastukseen.

Työsuojelupiirin määräyksestä korjaamoa siivoaa nyt asbestityöhön valtuutettu yritys. Tilat voidaan ottaa käyttöön vasta perusteellisen puhdistuksen ja riittävien kontrollimittausten jälkeen.

Tarkastaja Heikki Vuori arvioi, että laittomista ja työsuojelumääräysten vastaisista asbestitöistä aiheutuu puolustusministeriölle useiden tuhansien eurojen kustannukset.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot