Mainos
Mainos

Riikka Pulkkinen: Vieras

Maria, seurakuntapastori pakenee yllättäen New Yorkiin. Hän jättää työnsä, miehensä ja kaiken muun. Lapsena äitinsä menettänyt Maria haluaa äitinsä lapsuudenmaisemiin. New Yorkissa vapaus, monikulttuurisuus ja uudet ihmiset antavat tilaa sekä vapautta menneisyydestä.

Maria pakenee tuoretta ahdistavaa kokemusta. Hän ystävystyi pienen maahanmuuttajatytön kanssa, joka joutui pahoinpitelyn uhriksi. Maria syytti itseään kyvyttömyydestään estää tapahtunutta.

Marian painolastina on myös vahva uskonnollinen herääminen hyvin nuorena. Hänen uskonkriisinsä oli raju kokemus nuorelle tytölle. Hän vaati itseltään paljon ja sairastui anoreksiaan. Pulkkinen kuvaakin mielenkiintoisella tavalla Marian sairastumista ja taudin kulkua.

New Yorkissa Maria syö, tanssii ja rakastaa ja antautuu fyysisten nautintojen vietäväksi. Hän on onnellisempi kuin aikoihin. Hän haluaisi unohtaa kaiken Suomessa, ja vaan nauttia kaikesta vieraasta ja uudesta. Maria etsii kuumeisesti itseään ja löytääkin matkallaan jotain aivan uutta.

Kirja tempaisi mukaansa ja tarina oli yllätyksellinen. Välillä jopa tuntui, että liian paljon tapahtumaa ja ajateltavaa yhteen kirjaan. Uskonkriiisiä kuvaavat kohdat olivat kyllä ajoittain hiukan pitkästyttäviä. Muutoin mielenkiintoinen lukukokemus.

Kansanedustaja (kok)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme