Mainos
Mainos

Riistantarhauksesta uusi elinkeino Itä-Suomessa

Riistantarhauksesta on tulossa merkittävä elinkeino etenkin Itä-Suomessa.

Alalle on syntynyt tilateurastamoverkosto ja ensimmäinen ammattimaisesti hoidettu jatkojalostus- ja markkinointiketju, jonka turvin riistantarhaukseen on mahdollista perustaa uusia yrityksiä myös muualle maahan.

Ketjun pääala on nykyisin villisian lihan tuotanto, mutta tarhaus on laajentumassa myös riistalintuihin. Tuotannon kasvattamista varten Liperiin on perustettu lintuteurastamo.

Markkina-aseman turvaaminen edellyttää, että pelkästään Pohjois-Karjalaan perustettaisiin parikymmentä villisikatilaa, joista jokaisen pitäisi tuottaa 200 eläintä vuodessa. Suomen riistantarhaajien puheenjohtajan Ari Heiskasen mukaan tuotantoketjuun rakennetaan nyt markkinaehtoista mallia.

-Yksittäinen tarhaaja ei pääse millään markkinoille. Volyymit jäävät niin pieniksi, että tuotteita ei yksinkertaisesti saada kauppaketjujen valikoimiin, toteaa Heiskanen.

Villisian liha on nyt myös virallisesti rekisteröity tuote Suomessa. Elintarvikevirasto antaa rotupuhtautta koskevan markkinointiohjeen lähipäivinä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme