Mainos
Mainos

Riitojen ja rikosten sovitteluhallinnosta riita

Nykyinen sovitteluhallinto on sosiaali- ja terveysministeriön mielestä niin hajanainen, että riitoja ja rikoksia sovitellaan eri puolilla Suomea epätasaisesti. Ministeriö haluaisi keskittää sovitteluhallinnon, mikä on saanut aluehallintovirastot puolustamaan nykyistä asemaansa väliportaana.  

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Sirkka-Liisa Siltala on kannellut muutosaikeista eduskunnan oikeusasiamiehelle. Hänestä koko uudistus on tarpeeton ja valmisteluun liittyy outoja piirteitä. Se saattaa johtaa kansalaisten oikeusturvan heikkenemiseen.  

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän on määrä antaa lakiesitys tämän kuun lopussa, jotta uudet pykälät saataisiin nykyisen eduskunnan käsittelyyn.  

- Pyrimme nopeaan käsittelyyn, etteivät palvelut kärsi, kertoo työryhmän puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Meri Paavola.

Paavolan mukaan sovitteluhallinnon keskittäminen sai kentältä laajan kannatuksen kyselyssä keväällä.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme