Mainos
Mainos

Riitta Harille tiedepalkinto Kanadasta

Akatemiaprofessori Riitta Hari on saanut kansainvälisen tiedepalkinnon. Hänelle on myönnetty kanadalaisen Justine et Yves Sergent -palkinto, joka on tarkoitettu kansainvälisesti ansioituneille kognitiivisen neurotieteen naistutkijoille.

Palkinto jaettiin neljännen kerran, ja ensimmäisen kerran se meni Amerikan mantereen ulkopuoliselle tutkijalle.

Riitta Hari on Teknillisen korkeakoulun Kylmälaboratorion aivotutkimusyksikön johtaja. Hänet on valittu akatemiaprofessoriksi 1991 ja 1999.

Hari on yhdessä akateemikko Olli Lounasmaan kanssa kehittänyt uudentyyppistä aivojen magneettikuvausmenetelmän metodologiaa, erityisesti sen neurotieteellisiä sovelluksia. Uusi aivojenkuvausmenetelmä magnetoenkefalografia (MEG) on levinnyt hänen tutkimusryhmänsä ansiosta kymmeniin tutkimuslaboratorioihin eri puolille maailmaa.

Palkintoesitelmässään Montrealissa Hari luennoi uusimmasta lempiaiheestaan, aivojen pelisolujärjestelmästä ja mahdollisuuksista lukea sen avulla toisten ihmisten aikomuksia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot