Mainos
Mainos

Riitta-Leena Pauniosta uusi eduskunnan oikeusasiamies

Eduskunnan uudeksi oikeusasiamieheksi on valittu apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio. Paunion valinta ratkesi eduskunnan täysistunnossa suljetun lippuäänestyksen jälkeen.

Paunio sai äänestyksessä 170 ääntä. Kolme ääntä annettiin puolustusvoimien asessorille Kaarina Buure-Hägglundille ja yksi tutkija Liisa Mariaporille. Koska Hägglund oli vetänyt hakemuksensa pois ja Mariapori ei täyttänyt viralle asetettuja kelpoisuusvaatimuksia, heille annetut äänet katsottiin hylätyiksi. Äänestyksessä jätettiin myös viisi tyhjää äänestyslippua.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätyi aiemmin yksimielisesti esittämään Pauniota virkaan. Tehtävä vapautuu sitä runsaat kuusi vuotta hoitaneelta Lauri Lehtimajalta, joka palaa korkeimpaan oikeuteen oikeusneuvoksen virkaan.

Uusi oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio on syntynyt vuonna 1946. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti. Hän on työskennellyt eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa eri tehtävissä vuodesta 1972 lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme