Mainos
Mainos

Riittääkö kuusi vaatetta per kuukausi?

Osa suomalaisista yrittää elää tämän kuukauden ainoastaan kuutta vaatetta käyttämällä. Kansainvälinen kampanja on levinnyt Suomeen Uusi Musta -nimisestä blogista.

Ideana on, että ihminen valitsee vaatekaapistaan kuusi vaatetta, jolla yrittää pärjätä syyskuun. Lisäksi saa käyttää asusteita kuten koruja ja huiveja sekä alusvaatteita ja urheiluvaatteita.

- Meillä on niin paljon tavaraa. Meillä on niin paljon vaatteita ja vaatteet on tosi halpoja, että tavallaan tulee sellainen ähky, kertoo Uusi Musta -blogin toimittaja Terhi Upola kampanjan ideasta.

Haasteen on ottanut vastaan ainakin parisataa suomalaista. He vaihtavat kokemuksiaan netissä.

- Just jollekin muotibloggaajille se on ollut suorastaan täysin mahdoton asia. Kun taas monet miehet on keskustelupalstoilla todennut, että täähän on ihan järjetöntä, koska mähän käytän viittä vaatetta aina, Upola kertoo havainnoistaan.

Tutkijan mukaan erilaiset niukkuuskampanjat ovat yleistymässä.

- Netin yleistymisen myötä kampanjat ovat tulleet globaaleiksi. Ideat, jotka syntyy Yhdysvalloissa tai jopa Intiassa, saavuttaa Suomen muutamassa päivässä tai ainakin viikossa, kertoo tutkimusjohtaja Päivi Timonen Kuluttajatutkimuskeskuksesta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot