Mainos
Mainos

Riittämätön potilaan hoito ahdistaa lääkäreitä

Eettiset ongelmat ovat yleisiä terveydenhuollossa. Lääkäreille ongelmia aiheuttaa usein se, etteivät he koe voivansa hoitaa potilasta riittävän hyvin. Hoitomahdollisuuksien puute korostuu erityisesti psykiatriassa. Eniten lääkäreillä on näitä ongelmia lasten ja nuorten psykiatriassa.

Myös potilaan ja lääkärien erilaiset näkemykset hoidon ja tutkimusten tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta aiheuttavat eettisiä pulmia.

- Nais- ja mieslääkäreillä on yhtä paljon eettisiä ongelmia, kuvailee Samuli Saarni Lääkärien eettisestä foorumista.

Nuorilla lääkäreillä on kokeneita enemmän tuntemuksia, että potilaat ja omaiset vaativat turhia kokeita ja hoitoja, joita myös tehdään.

Saarni sanoo, että lääkärien erimielisyydet hoitolinjoista potilaan ja omaisten kanssa ratkeaisivat useimmiten sillä, että lääkärillä olisi aikaa neuvotella heidän kanssaan.

Lääkärien eettisistä ongelmista puhuttiin Lääkäripäivillä tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot