Mainos
Mainos

Rikesakkoja postitettu kotiin jo tuhatkunta

Postisakkoja aletaan lähettää syksyn aikana myös pääkaupunkiseudulla, Porissa ja Lahdessa. Tähän mennessä niitä ovat toimittaneet poliisin valvontayksiköt Joensuussa ja Leppävirralla.

Tuhatkunta autoilijaa on kesän ja alkusyksyn aikana saanut rikesakkolapun postitse suoraan kotiin. Toukokuusta lähtien postisakkoja ovat panneet liikkeelle poliisin Leppävirran ja Joensuun valvontayksiköt, jotka seuraavat valvontakameroilla lähinnä kuutos- ja ysitien liikennettä.

Syksyllä postisakkoja aletaan lähettää myös pääkaupunkiseudulla sekä Porin ja Lahden suunnilla. Muu Suomi seuraa myöhemmin perässä.

Laki on mahdollistanut postisakon huhtikuun alusta alkaen.

Postisakko voi rapsahtaa enintään 20 kilometrin ylinopeudesta. Sakon saaneella autoilijalla on 30 päivää aikaa maksaa sakko tai vastustaa sitä.

Poliisi korostaa, että sakkoa ei ilman muuta lähetetä ajoneuvon haltijalle, vaan valvontakameran kuvasta pyritään selvittämään, onko ratin takana auton omistaja vai joku muu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme