Mainos
Mainos

Rikesakkojen määrä lisääntynyt huimasti

Liikenteen automaattikameroiden paljastamista pienistä ylinopeuksista annetut rikesakot ovat lisääntyneet jopa 35 000:lla viime vuoteen verrattuna.

Rikesakkoja on langetettu tänä vuonna jo reilusti yli 90 000 kappaletta.

Syksyllä poliisi aikoo yhtenäistää käytäntöjään ja puuttua entistä enemmän pieniin nopeusrajoituksen ylityksiin myös muussa nopeusvalvonnassaan.

Ylikomisario Heikki Ihalainen sisäministeriön poliisiosastosta kertoo, että huomautuksia tullaan jakamaan autoilijoille yhä enemmän.

- Sinne, missä näitä kolareita tapahtuu, keskitetään enemmän valvontaa ja siellä myöskin tiukemmalla seulalla tulee huomautuksia. Uskomme, että huomautusten lisääminen tehoaa autoilijoihin. Kun tiedotamme tällaisesta voimakkaasta käytännöstä, joka on tullut voimaan, suurin osa autoilijoista tulee varmasti muuttamaan käyttäytymistään, Ihalainen sanoo.

Onko puhe poliisin nollatoleranssista ylinopeuksien suhteen ollut sitten täyttä pötyä?

- No, sillä tavalla, että mihinkään nollatoleranssiin ei ainakaan nyt ole ajatuksia lähteä. Tärkeämpää on, että saataisiin muuttumaan tämä autoilijoiden käyttäytyminen, Ihalainen vastaa.

(MTV3)

Katso Ahti Uusivuoren juttu (Kymmenen uutiset 21.7.2009)

POLIISI KERTOO SAKOTTAMISEN PERUSTEET

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot