Mainos
Mainos

Rikesakot kaksinkertaistetaan – näin lievästä ylinopeudesta sakotettaisiin syksyllä

Hallitusneuvotteluissa päätetyn rikesakkojen korottamisen on tarkoitus tulla voimaan syyskuun alussa.

Oikeusministeriön mukaan tarkoituksena on korottaa kaikki rikesakon rahamäärät kaksinkertaisiksi. Korkein 115 euron rikesakko korotettaisiin kuitenkin 200 euroon, sillä tätä euromäärää korkeampi rikesakko vaatisi lain muuttamista.

Esimerkiksi enintään 15 km/h ylinopeudesta tiellä, jolla suurin sallittu nopeus on yli 60 km/h, määrätään moottoriajoneuvon kuljettajalle nyt 70 euron rikesakko. Jatkossa tämä rikesakko olisi 140 euroa.

Hallitus aikoo kaksinkertaistaa myös päiväsakkojen rahamäärän. Hallitusohjelman mukaan korotus voi olla pienempikin, jos esimerkiksi automaattista kameravalvontaa lisäämällä saadaan kerättyä tarpeeksi lisätuloja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot