Mainos
Mainos

Rikkihapposäiliö hajosi VR:n terminaalissa

Rikkihapposäiliö rikkoontui lastausvaiheessa ja noin 500 litraa rikkihappoa valui maahan Tampereella aamulla. Ainetta pääsi jonkin verran myös viemäriin. Palokunnan mukaan turma ei aiheuttanut vahinkoja työntekijöille.

Myös aineelliset vahingot jäivät melko pieniksi. Rikkihapon neutralointi ja siivoamien vaativat kuitenkin paljon työtä. Vahinko sattui Transpointin terminaalissa Lempääläntie 2:ssa hieman ennen kello 8:aa. Trukki oli siirtämässä 1000 litran säiliötä rekkaan, kun raskas kuljetuskehikolla tuettu säiliö irtosi nostopiikeistä.

Säiliö putosi lastaussillan ja auton väliin. Noin puolet sisällöstä ehti vuotaa maahan. Palokunta neutraloi ainetta kalkilla. Myös viemärikaivoja jouduttiin kalkitsemaan. Rikkihappo on syövyttävä aine, ja sen höyryjen hengittäminen on vaarallista. Pelastusmiehistö työskenteli suojavarusteissa. Turmapaikan lähialue eristettiin. Evakuointiin ei tarvinnut ryhtyä, sillä aivan lähistöllä ei ole asutusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme