Mainos
Mainos

Rikkinäinen viemärikaivo aiheutti Säterin räjähdyksen

Muut vastaavat kohdat aiotaan tutkia ja korjata tehtaalla. Korjaustöiden ei kuitenkaan odoteta tulevan kovin suuriksi tai kalliiksi.

Säteri Oy:n tehtaalla Valkeakoskella viime viikolla sattuneen räjähdyksen syy on selvinnyt. Onnettomuudessa yksi työntekijä sai palovammoja jalkaansa. Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

Yhtiön ja viranomaisten selvitysten mukaan rikkihiilijäämiä oli kertynyt viemärikaivoon, jossa pesuun käytetty kuuma vesi oli höyrystänyt rikkihiilen. Rikkihiilikaasu levisi ulos viemärikaivosta ja syttyi palamaan.

- Viemärikaivossa oli väliseinä rikki, ja lämpimät pesuvedet pääsivät sille puolelle, minne niiden ei pitäisi päästä. Vika on nyt korjattu, kertoo tehtaan ympäristö- ja kehityspäällikkö Asko Peltonen.

Seuraava tehtävä on Peltosen mukaan tutkia ja korjata mahdolliset muut vastaavat kohdat. Kovin suurista tai kalliista korjaustöistä ei hänen mukaansa ole kyse.

Rikkihiiltä käytetään Säterillä viskoosikuidun valmistamiseen, joka on tehtaan päätuote. Säteri tekee viskoosikuitua sekä tekstiiliteollisuudelle että hygieniatuotetarkoituksiin. Pääosa tuotannosta menee vientiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme