Mainos
Mainos

Rikkoutuvatko lämpöennätykset huomenna?

Lämpötila on hilautunut lähes kesän ennätyslukemiin tänään Varsinais-Suomessa Salossa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Kärkän mittausasemalla elohopea nousi iltapäivällä 32,2 asteen korkeudelle.

Salon lukemat kirjattiin kello 16.45, joka on Ilmatieteen laitoksen mukaan päivän kuumin hetki. Keskipäivällä aurinko on korkeimmillaan, mutta ei vielä ehtinyt lämmittää ilmakehää kuten iltapäivällä.

Yli 30 asteen lukemat kirjattiin ylös tänään 21 mittausasemalla. Viimeksi näin monella paikkakunnalla on ollut yli 30 astetta vuonna 2003.

Koko maahan helle ei kuitenkaan levinnyt. Merenpinnan tasolla viileintä oli Inarin lentoasemalla, jossa oli 17,6 astetta. Saanatunturin laella Enontekiössä oli mittaushetkellä 11,6 astetta.

Kesän lämpöennätys rikotaan todennäköisesti huomenna. Tämän kesän ennätystä pitää hallussaan Puumala Etelä-Savossa, jossa mitattiin torstaina 32,8 astetta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme