Mainos
Mainos

Rikoksen uhrit saavat nykyisin tuplasti enemmän korvauksia

Rikoksen uhreille maksetaan selvästi enemmän korvauksia kuin vielä 2000-luvun alussa. 

Valtiokonttori maksaa korvauksia rikosvahingoista nykyään noin 15,5 miljoonaa euroa vuosittain, kun aiemmin summa oli noin 7-8 miljoonaa euroa.  

Valtiokonttorista kerrotaan, että korvattavuuden alaa on muutettu ja Valtiokonttorin maksamia korvauksia tuotiin lähemmäs tuomioistuimen tuomitsemia korvausmääriä.  

Rikosuhripäivystyksestä arvioidaan kuitenkin, etteivät kaikki rikoksen uhrit ymmärrä hakea korvauksia, joihin he olisivat oikeutettuja.  
– Jos joutuu vaikka katuväkivallan uhriksi, eikä tekijää löydetä, ei välttämättä tule ajatelleeksi, että voi hakea korvauksia, kuvailee toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg.  

Korvaukset eivät usein tyydytä väkivaltarikoksen uhria. Tämä selvisi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen kyselyssä väkivaltarikoksen uhreille. Uhrit olivat rikosprosessissa erityisen tyytymättömiä korvauksiin. Lähes puolet moitti heille määrättyjen korvausten euromäärää, mutta vielä useampi maksamisen hitautta.  

Syksyllä julkaistuun kyselyyn vastasi yli 700 väkivaltarikoksen uhria vuonna 2010.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme