Mainos
Mainos

Rikokset kesäfestivaaleilla kasvussa

Ammattimainen omaisuusrikollisuus on löytänyt helppoja uhreja kesätapahtumista.

Ammattirikollisuus on hivuttautumassa suomalaisille kesäfestivaaleille. Varsinkin omaisuusrikosten määrä on kasvanut, kertoo MTV:n uutisten selvitys 15 kesätapahtuman rikostilastoista. Poliisi arvioikin, että festivaalien uhkakuvien määrittely joudutaan tulevaisuudessa tekemään tarkemmin.

Kuhmon kamarimusiikkiviikolla todennäköisyys joutua rikoksen uhriksi on häviävän pieni. MTV:n selvityksessä Kuhmo oli kiltein festari. Lähes yhtä turvallisia näyttävät olevan Kaustinen, Rovaniemen Jutajaiset ja Savonlinnan Oopperajuhlat.

Eniten rikoksia tapahtuman kestoon ja kävijämäärän suhteutettuna kirjattiin viime kesänä Jyväskylän Suurajoissa, Raumanmeren Juhannuksessa, Kotkan Meripäivillä, Turun Tall Ship Racessa ja Joensuun Ilosaarirokissa.

Pahoinpitelyjä tehtiin eniten Turussa ja Vantaan Ankkarokissa. Huumeita löytyi eniten Vantaalta ja Porin Jazzeista. Suurin määrä rattijuoppoja jäi kiinni Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

MTV:n uutisten selvitys osoittaa, että kokonaisuutena rikosten määrä on selvästi lisääntynyt festivaaleilla tällä vuosikymmenellä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 06.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme