Mainos
Mainos

Rikolliset muuttaneet maksupäätteiden ohjelmistoja

Peukaloituja maksukortin lukijoita liikkuuu maailmalla. Maksupäätteitä, jotka oli tarkoitettu kauppiaille, on päästy rikollisesti käsittelemään ennen kuin ne ovat saapuneet perille.

Maksukortinlukijoiden ohjelmistoja on muunneltu niin, että päätteet ovat lähettäneet tietoa myös näille rikollisille tahoille.

Rikolliset ovat saaneet korttidataa, selvittää Luottokunnan liiketoimintajohtaja Mikko Pilkama.

Rikolliset ovat voineet käyttää varastamiaan tietoja esimerkiksi internetmaksamisessa eli etäkaupassa. Siitä Luottokunnalla ei ole vielä tietoa mihin kauppoihin tietoja on käytetty.

Suomessa ei ongelmapäätteitä

Jotkut kansainväliset korttijärjestöt ovat tarkistuksissaan havainneet uudestaan ohjelmoituja laitteita. Luottokunnan mukaan Suomeen rikollisesti käsiteltyjä maksupäätteitä ei ole päätynyt.

- Suomessa ei ole havaintoja peukaloiduista maksupäätteistä, Pilkama korostaa.

- Emme ole kuitenkaan tarkastaneet kauppoja tältä osin. Me odotamme Visalta ohjeistusta, jota emme ole vielä saaneet, hän jatkaa.

Kortin käyttö yhä turvallista

Pilkama korostaa, että korttimaksaminen sekä kotimaassa että ulkomailla on turvallista. Vaikka tässäkin yhteydessä puhutaan kymmenistä miljoonista, niin tapaukset ovat yksittäisiä.

Jos suomalaisia kortteja olisi käytetty näissä virheellisissä laitteissa, niin kortin käyttäjän tulee laskun saatuaan reklamoida siitä kortin myöntäjälle, jolloin käyttäjä ei joudu maksumieheksi, Pilkama muistuttaa.

Kortin käyttäjän kannalta on tärkeää edelleen se, että kortti ja pin-luku pysyvät erillään. Täten korttitiedot eivät joudu rikollisten käsiin.

Kauppiaiden tulee lisäksi varmistaa, että maksupääte lähettää tapahtumat maksun vastaanottajalle. Kauppias lisäksi sitoutuu siihen, että maksupäätteen softa eli ohjelmisto on oikea ja päivitetty asianmukaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme