Mainos
Mainos

Rikollisliigat soluttautuneet rakennusalalle

Rikolliset liigat ovat soluttautuneet rakennusalalla pyöriviin harmaan talouden rötöspiireihin. Poliisin mukaan järjestäytynyt rikollisuus pyrkii tosissaan ottamaan haltuunsa harmaan talouden markkinoita. Tapauksiin saattaa sisältyä ihmisten uhkailua ja suoranaista väkivaltaakin.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho sanoo, rakennusalalle tunkeutuvien hämäräyhtiöiden taustalla voi häärätä henkilöitä, joilla on kovia yhteyksiä järjestäytyneisiin rikollisliigoihin. Ranta-aho korostaa, että ilmiö on melko uusi. Oireita rikollisliigoista on näkynyt vasta muutamien vuosien ajan.

Lahden poliisin rikoskomisario Martti Hirvonen puolestaan sanoo, että otteet kovenevat selvästi rikollisliigojen tullessa kuvioihin. Liigoilla on kova ote käytännön toiminnan pyörittäjiin. Juttujen selvittäminen on vaikeaa, koska kiinni jääneet epäillyt eivät uskalla paljastaa asioita väkivallan pelossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme