Mainos
Mainos

Rikosjuttuja voisi sovitella nykyistä enemmän

Rikosjuttujen sovittelu yleistyy Suomessa hitaasti. Viime vuonna sovitteluun tuli vajaat 11 000 rikosjuttua, mikä on vain kaksi prosenttia kaikista rikoksista. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lähes puolet sovitteluun tulleista jutuista oli väkivaltarikoksia, kuten parisuhdeväkivaltaa. Toiseksi eniten soviteltiin vahingontekoja.

Turun Sanomien haastatteleman tutkija Henrik Elonheimon mukaan huomattava osuus kokonaisrikollisuudesta olisi soviteltavissa.

Sovittelussa tekijä ja uhri kohtaavat kasvotusten ja sopivat rikoksen hyvittämisestä. Sovittelun suosion lisäämistä varten Suomessa toimii erityinen sovittelufoorumi.

Rikossovitteluun on varattu valtion budjetissa vuosittain 6,3 miljoonaa euroa. Rahoja on kuitenkin jäänyt käyttämättä, minkä vuoksi sovitteluun varatun määrärahan jakoperusteet aiotaan uudistaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman työryhmän tarkoituksena on myös tasoittaa paikkakuntien välisiä eroja tukien saamisessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot