Mainos
Mainos

Rikosjuttuja voisi sovitella nykyistä enemmän

Rikosjuttujen sovittelu yleistyy Suomessa hitaasti. Viime vuonna sovitteluun tuli vajaat 11 000 rikosjuttua, mikä on vain kaksi prosenttia kaikista rikoksista. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lähes puolet sovitteluun tulleista jutuista oli väkivaltarikoksia, kuten parisuhdeväkivaltaa. Toiseksi eniten soviteltiin vahingontekoja.

Turun Sanomien haastatteleman tutkija Henrik Elonheimon mukaan huomattava osuus kokonaisrikollisuudesta olisi soviteltavissa.

Sovittelussa tekijä ja uhri kohtaavat kasvotusten ja sopivat rikoksen hyvittämisestä. Sovittelun suosion lisäämistä varten Suomessa toimii erityinen sovittelufoorumi.

Rikossovitteluun on varattu valtion budjetissa vuosittain 6,3 miljoonaa euroa. Rahoja on kuitenkin jäänyt käyttämättä, minkä vuoksi sovitteluun varatun määrärahan jakoperusteet aiotaan uudistaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman työryhmän tarkoituksena on myös tasoittaa paikkakuntien välisiä eroja tukien saamisessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme