Mainos
Mainos

Rikospoliisi tutkii Irak-vuotoa

Helsingin rikospoliisi tutkii ulkoministeriön irak-tietovuotojuttua virkasalaisuuden rikkomisena. Poliisia kiinnostaa oliko tapauksessa toimeksiantoa ja kuka on ollut aloitteellinen.

Virkasalaisuuden rikkomiseen syyllistyy, jos virkamies oikeudettomasti paljastaa salassapidettävän asiakirjan tai tiedon.

Kyseessä olleet ulkoministeriön tiedot oli luokiteltu salassapidettäviksi. Merkittävä kohta liittyy myös asiakirjan tai tiedon käsitteeseen. Rikokseen syyllistyvän ei siis tarvitse luovuttaa itse asiakirjaa, vaan riittää että kyse on salassapidettävästä, varsinaisesta tiedosta. Tietoja ei myöskään saa luovutettaa oikeudettomasti. Se tarkoittaa sitä, että tiedon paljastamiseen ei ole lupaa.
Rikospoliisi vaitonainen

Helsingin rikospoliisi on tutkimuksista vaitonainen, mutta myöntää että jutussa on yhä avoimia kysymyksiä.

Rikoslain 5 luvussa säädetään osallisuudesta. Yllytyksestä voidaan tuomita, jos henkilö käskee, palkkaa, kiusaa tahi muuten tahallansa taivuttaa tai viettelee toista rikokseen.

Poliisi ei kerro epäilläänkö jutussa muita henkilöitä. Rikospoliisin antaman tiedon mukaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen asema on yhä todistaja.

Tutkimukset saataneen päätökseen loppukesästä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.06.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot