Mainos
Mainos

Rikosseuraamuslaitos sulkisi avovankiloita

Rikosseuraamuslaitos esittää oikeusministeriölle muutamien avovankiloiden sulkemista säästöjen toteuttamiseksi.

Juuan ja Sulkavan avovankilat lakkautettaisiin, ja Huittisten avo-osasto suljettaisiin. Keravan suljettu vankila muutettaisiin avolaitokseksi.  

Lisäksi Rise ehdottaa, että Helsingin vankilan paljusellit poistetaan peruskorjauksen myötä. Vankilaan saadaan paljusellien poiston myötä 46 lisäpaikkaa. 

Lisäksi henkilöstöä vähennettäisiin enimmillään 180 henkilötyövuotta. Rikosseuraamuslaitoksen tiedotteen mukaan suurin osa henkilötyövuosien vähentämisestä toteutettaisiin muun muassa eläköitymisellä.

Muun muassa näillä ehdotuksilla tavoitellaan 10 miljoonan euron säästöjä.

Vankilavirkailijain Liiton mukaan vankiloista säästetään henkilöstön kustannuksella.  

Vankilavirkailijain Liiton puheenjohtajan ja pääluottamusmies Jari Tuomelan mukaan säästöt pitäisi henkilöstön sijaan ottaa vankiloiden korkeista vuokrista. 

– Tämä senaattikiinteistöjen vuokramalli on ongelmallinen. Sitä tuottoperustetta vuokrista pitäisi laskea, jolloin vankikoiden vuokriin ei menisi niin paljon. Alalla ei pystytä vuokraamaan mistään vapailta markkinoilta tiloja, vaan ala on pakotettu senaatin vuokralainen. Kohtuutonta, että otetaan seitsemän prosentin tuotto, eikä indeksikorotuksia tule, jolloin se säästö pitää ottaa henkilöstömenoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme