Mainos
Mainos

Rikosten määrä laskenut selvästi

Rikosten määrää ovat laskeneet omaisuuden suojaaminen ja poliisin tutkintamenetelmien kehittyminen.

Rikosten määrä väheni viime vuonna selvästi. Rikoslakia vastaan tehtyjä rikoksia tuli poliisin tietoon vuonna 2005 4,5 prosenttia eli 16 000 kappaletta vähemmän kuin edellisvuonna.

Erityisesti kehitys näkyy omaisuusrikosten vähenemisenä. Niiden määrässä koko maassa pudotusta on 5,9 prosenttia. Helsingissä ja Oulun läänissä luvut ovat vähentyneet lähes 10 prosentilla. Toissa vuonna Helsingissä tehtiin keskimäärin 151 omaisuusrikosta päivässä, viime vuonna 136.

- Vaikuttavia tekijöitä ovat omaisuuden suojaaminen ja se, että poliisi on kehittänyt tutkintamenetelmiään, joka näkyy taas selvitystason nousussa, arvioi apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku Helsingin poliisista.

Huumerikokset vähenivät koko maassa hieman viime vuonna. Väkivaltarikokset sen sijaan lisääntyivät jonkin verran.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.01.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot