Mainos
Mainos

Rikosten sovittelumahdollisuudet laajenevat

Sovittelun tavoitteena ei ole rangaistus, vaan korvaus tai hyvitys esimerkiksi työpalveluksena.

Rikosten ja riita-asioiden vapaaehtoinen sovittelu tulee entistä paremmin kaikkien suomalaisten ulottuville. Kesäkuun alussa voimaan tullut laki velvoittaa lääninhallitukset järjestämään sovittelumahdollisuudet. Uusia sovittelutoimistoja on perustettu pari-kolmekymmentä, useimmat niistä maakuntien pääkaupunkeihin.

Sovitteluun ohjaa poliisi tai syyttäjä. Osapuolet voivat hakeutua sovitteluun myös omasta aloitteestaan. Sovittelun voi aloittaa silloinkin, kun tapaus on vireillä rikosasiana tuomioistuimessa. Sovittelun tavoitteena ei ole rangaistus, vaan korvaus tai hyvitys esimerkiksi työpalveluksena.

Vapaaehtoista sovittelua on ollut tarjolla siellä täällä jo 1980-luvulta saakka, mutta kansalaiset ovat olleet sen suhteen eriarvoisessa asemassa asuinpaikastaan riippuen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot