Mainos
Mainos

Rikosten vanhenemissäännöksiin poikkeuksia

Oikeusministeriön rikoslakiprojekti esittää rikosten vanhenemista koskevien säännösten väljentämistä. Ehdotuksen mukaan tarkasti rajatuista rikosten vanhenemisajoista olisi voitava poiketa tietyissä tilanteissa.

Rikoslakiprojektin mukaan rikosten vanhenemisaikaa voitaisiin jatkaa, jos se on rikosten tutkinnan kannalta välttämätöntä tai jos syytetty pakoilee haastetta. Tämän katsotaan edistävän talousrikosten kaltaisten erityisasiantuntemusta vaativien rikosten tutkintaa.

Edellytyksenä rikosten vanhenemisajoista poikkeamiselle olisi, että erittäin tärkeä yleinen etu sitä vaatii. Päätöksen tekisi tuomioistuin syyttäjän hakemuksesta. Rikoksille voitaisiin myöntää yhden vuoden lisäaikaa vain kerran.

Nykyisen lain mukaan rikosten vanhenemisaikoja ei ole mahdollista jatkaa. Näin rangaistusta ei voi tuomita, jos syytettä ei ole nostettu määräajassa. Vanhenemisajat on sidottu rikosten vakavuuteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme