Mainos
Mainos

Rikosuhripäivystys laajentaa toimintaansa nettiin

Rikosuhripäivystyksen nettineuvonta alkaa huomenna, kun valtakunnallinen rikosuhriviikko käynnistyy.

Rikosuhripäivystys aloittaa rikosten uhreille suunnatun neuvontapalvelun internetissä. Samalla Rikosuhripäivystys panostaa entistä parempaan todistajien tukemiseen.

Palvelun laajentamiselle on tilausta, sillä rikoksen uhriksi joutuneet hakevat neuvoja ja tukea aiempaa herkemmin. Kun vielä vuosituhannen alussa Rikosuhripäivystys sai vajaat 7000 puhelua vuodessa, niin viime vuonna määrä oli lähes kaksinkertainen.

Toisinaan pelkkä puhelinneuvonta auttaa, mutta lähes tuhat yhteydenottoa johtaa tukisuhteeseen, joka saattaa kestää jopa vuoden rikosilmoituksesta käräjille.

"Omia palveluita ulkomaalaistaustaisille"

Tukea annetaan 16 palvelupisteessä ja se perustuu pääosin vapaaehtoistyöhön. Vakinaista henkilökuntaa on vähän.

- Koko rikosuhripäivystys on hyvin haavoittuvainen, että jos yksi jää pois, niin se kyllä näkyy koko maassa, sanoo Rikosuhripäivystyksen Uudenmaan aluetoimiston aluesihteeri Anne Veijola.

Tästä huolimatta toimintaa laajennetaan nettipalvelun ohella myös todistajien tukemiseen.

Myös kasvava ulkomaalaisten määrä luo paineita tukityölle, joka halutaan pääosin pitää kolmannen sektorin käsissä, jotta viranomaiset eivät joutuisi kiusallisiin tilanteisiin keskenään.

- Esimerkiksi ihmiskauppakysymys painottu siihen, että ulkomaalaistaustaisille rikosten uhreille pitää myös saada tukipalveluita, sanoo Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja Petra Kjällman.

Nettineuvonta avataan virallisesti huomenna rikosuhriviikon alkaessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot