Mainos
Mainos

Rinne kiistää koplauksen nimityksissä

 

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne kiistää, että elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) pankkiirinimitys ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön nimitys liittyisivät toisiinsa.

MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut Rinne torjui epäilyt selväsanaisesti.

– Näillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Huhuja kulkee niin paljon, että niihin ei kannata tarttua, Rinne vakuutteli.

Vapaavuoren nimen nouseminen esille Euroopan investointipankin varapääjohtajan virkanimityksessä on herättänyt epäilyjä nimityskoplauksesta. 

Rinne esittelee nimityksen valtioneuvostossa ja hän on vahvistanut Vapaavuoren olevan hänen ehdokkaansa virkaan.

Hakuaika elinkeinoministeriön kansliapäällikön virkaan umpeutui tänään.

Paikan saajaksi oli ennakkoon arvailtu muun muassa Rinteen entistä valtiosihteeriä Raimo Luomaa, joka on nyt Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja.

Luoma kirjoittaa Facebook-sivuillaan harkinneensa hakemuksen jättämistä, mutta jättäneensä kuitenkin hakematta. Luoman mukaan hakemuksen jättäminen ei tuntunut oikealta, koska hän oli tullut Huoltovarmuuskeskukseen töihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme