Mainos
Mainos

Rinne MTV:lle: Kuntavaaleissa mitataan luottamusta hallitukseen, mutta ei SDP:n vaihtoehtoon

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee MTV:n Vaaliextra-ohjelmassa tiukasti hallituksen sote-mallia.

Rinne katsoo, että hallituksen mallilla palvelut vähenevät, asiakasmaksut nousevat ja päätöksenteko siirtyy nykyistä kauemmaksi.

– Maakunnan osalta tilanne on se, että palveluiden järjestämisestä päättäminen menee aika paljon kauemmas kuin tällä hetkellä kunnissa. Me tarvitaan isompia hartioita, myös SDP on tätä esittänyt, mutta vähän toisenlaisella mallilla. Oleellista tässä on se, että hallituksen mallilla palveluiden määrä vähenee, koska pitää säästöjä saada. Hallitus ei kykene integraatiota tekemään tällä mallilla. Se ei tuota niitä säästöjä ja samaan aikaan joudutaan nostamaan palvelumaksuja, sanoo Rinne MTV:n Vaaliextra-ohjelmassa.

SDP on tarjonnut vaihtoehdoksi omaa aluekunta-malliaan, joka korostaa julkista sektoria palveluiden päätuottajana.

Rinne on aiemmin sanonut, että kuntavaaleissa mitataan myös kansalaisten luottamusta hallituksen politiikkaan.

Rinteen mielestä SDP:n huono menestys ei kuitenkaan tarkoittaisi sitä, että sen vaihtoehto olisi huono.

– Ei se sitä tarkoita, vaan että ei olla saatu viestiä perille, sanoo Rinne Vaaliextrassa samalla virnistäen.

MTV:n Vaaliextra-haastattelusarjassa viimeisenä on vuorossa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo viikon kuluttua lauantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme