Mainos
Mainos

Rinne: Nollatyösopimukset lopetettava

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii, että ns. nollasopimukset pitää lopettaa. Rinne puhui asiasta puoluevaltuuston kokouksessa Kotkassa.

– Voidaanko ihmisiä roikottaa nollatyösopimuksissa, tarvittaessa työhön kutsuttavien asemassa tai toisaalta lähes maksuttomissa harjoitteluissa viikosta ja kuukaudesta toiseen? Mistä muusta tässä on kysymys kuin nykyaikaisesta torppariudesta? Rinne kysyi puheessaan.

Rinteen mukaan puolue aikoo puuttua asiaan, jos SDP on seuraavassa hallituksessa.

– On aika laittaa tälle ihmisten hyväksikäytölle selkeä stoppi. Jos sosialidemokraatit ovat seuraavassa hallituksessa, huolehdimme, että nollatyösopimukset lopetetaan, alipalkkaukseen puututaan ja vuokratyön teettämiselle luodaan nykyistä selkeämmät säännöt, Rinne sanoi.

Lisäksi Rinne vaatii miesten ja naisten palkkaerojen pienentämistä.

– Tavoitteeksi on asetettava, että tulevalla vaalikaudella miesten ja naisten välinen palkkaero kutistetaan korkeintaan kymmeneen prosenttiin, Rinne sanoi.

SDP päättää eduskuntavaalien teemoistaan viikonlopun aikaan puoluevaltuuston kokouksessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme