Mainos
Mainos

Rinne: Oppivelvollisuusiän nosto jäi tulevaisuuteen

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan puolue aikoo vielä tavoitella oppivelvollisuusiän nostamista. 

SDP vaati oppivelvollisuusiän nostamista, mutta hallituksen budjettiriihessä tämä ei mennyt läpi. Vastaava määrä rahaa annetaan nyt koulusta putoamisen ehkäisyyn ja perusopetuksen kehittämiseen.

– Onneksi saatiin tämän vaihtoehtona perusopetukseen merkittävä määrä lisäystä, jolla varmistetaan, että opettajien määrää ei tarvitse vähentää niin paljon kuin oli kaavailtu. Nuoret, jotka eivät hakeudu kouluun tai pääse jatkamaan opintoja, he halutessaan saavat tämän paikan

– Näissä oloissa olen tyytyväinen. Kyllähän tässä jäi tavoitteeksi se oppivelvollisuusiän nostaminen tulevaisuuteen, Antti Rinne toteaa.

Tilanne eri kuin 90-luvulla

MTV:n Huomenta Suomessa vieraana ollut Rinne kertoi olevansa tyytyväinen budjettiriihen päätöksiin.

– Yhden vuoden aikana ei voi kaikkea tehdä, mutta nyt me taitetaan lisävelkaantumista kolme miljardia euroa tähän vuoteen verrattuna. Teemme kaiken sen, minkä näissä puitteissa voimme tehdä.

Nykyistä taloustilannetta on verrattu paljon 90-luvun lamaan. Rinteen mukaan tilanne on kuitenkin nykyään hieman eri.

– Talousajanjaksot ovat nykyään pidempiä kuin silloin. Devalvaatio pelasti 90-luvulla myös paljon. Nyt meillä ei ole käytettävissä samanlaisia instrumentteja kuin silloin, joten täytyy luoda kasvua tulevaisuuteen.

– Työpaikkojen menetys on suurinta, siihen täytyy tulla muutos. Hallituksen tulee reagoida muuttuvaan tilanteeseen ja näillä päätöksillä selviämme jonkun verran eteenpäin, valtiovarainministeri Antti Rinne kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme