Mainos
Mainos

Rinne pysäytti esityksen työeläkeyhtiöiden avoimuudesta

Työeläkeyhtiöiden johdon omistusten ja osakekauppojen julkistamista koskeva esitys on jäänyt pöydälle. Hallituksen esitys oli tarkoitus antaa tänään eduskunnalle.

Asia jäi pöydälle, koska valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) pyysi valtioneuvoston istunnossa asiakirjat itselleen tutustuakseen niihin tarkemmin. Rinne halusi asiakirjat tutkittavakseen, koska niistä puuttuvat Keva ja Valtion eläkerahasto. 

Lakiesityksen on tarkoitus parantaa työeläkejärjestelmän läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta. Rinne puoltaa esityksen keskeistä sisältöä. 

-Ilman muuta avoimuus on hyvä asia. 

Lakiesitystä on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriössä. Rinteen mukaan sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) on kiirehtinyt suotta esityksen viemistä eduskunnan käsiteltäväksi. 

-Keskustelimme eilen hänen kanssaan ja pyysin, että hän viivyttelisi vielä esityksen antamista, mutta Rädylle tämä ei onnistunut. 

Asian jäämisestä pöydälle kertoi ensin Yle.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme