Mainos
Mainos

Rinne: SDP ei leikkaa eläkeindeksejä

SDP:n puheenjohtajan roolissa valtiovarainministeri Antti Rinne käy jo täysin rinnoin eduskuntavaalikampanjaa. Hän sanoo puolueen tuovan julki näkemyksensä julkisen talouden sopeuttamistoimista helmi-maaliskuun vaihteessa.  

– Haluan kuitenkin nyt sanoa, että emme halua tehdä niitä sopeuttamistoimia pieni- ja keskituloisten palkansaajien eikä eläkeläisten kustannuksella. Tämä tarkoittaa selkeästi sitä, että eläkeindeksejä ei tulla leikkaamaan, jos SDP on hallituksessa, Antti Rinne sanoo.  

Nyt Rinne puhuisi mieluummin SDP:n keinoista lisätä talouskasvua. Vientiteollisuuden kilpailukyvystä olisi huolehdittava pitkäaikaisella palkkaratkaisulla, vakaalla energian hinnalla ja välttämällä uusia rasitteita.  

Rinne palasi vastikään Kiinasta, jossa hänen mukaansa on kiinnostusta ilmastonmuutokseen, energiatehokkuuteen sekä ilman, veden ja maaperän saastumisen ehkäisemiseen. Kun suomalaisia ratkaisuja käytetään kotimaassa, niitä voidaan esitellä myös ulkomailla.  

– Voisimme saada kiinalaista investointirahaa tänne Suomeen hankkeiden kehittämiseen. Suomi on heidän mielestään kiinnostava investointikohde.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme