Mainos
Mainos

Rinne: Eläkeneuvotteluihin vauhtia

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) toivoo eläkeratkaisua jo ensi viikon budjettiriiheen. Saman vaatimuksen esitti tänään myös sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.).

Rinteen mukaan eläkepaketti on nyt entistä tärkeämpi, koska syksyn kasvuennusteita joudutaan todennäköisesti alentamaan.

– Nyt on entistä tärkeämpää, että kestävyysvajetta umpeenkurovissa toimenpiteissä päästää eteenpäin ja eläkeratkaisu on keskiössä kokonaisuudessa. Ehkä se toisi valtiolle myös pelitilaa budjetissa hakea pehmeämpiä ratkaisuja.

Valtiovarainministeri Antti Rinne ja työministeri Lauri Ihalainen sanovat, ettei työmarkkinajärjestöiltä ole tullut vaatimuksia hallituksen vastaantulosta eläkeratkaisun vauhdittamiseksi.

Ihalaisen mukaan järjestöt informoivat joka tapauksessa budjettiriihessä hallitusta neuvottelutilanteesta, ellei ratkaisu ole vielä valmis.

Järjestöt ovat luvanneet eläkeuudistuksen tämän syksyn aikana. Eläkeiän noston lisäksi järjestöt kiistelevät mm. työeläkemaksujen suuruudesta, osaeläkkeen ehdoista ja työttömyyseläkeputkesta.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme