Mainos
Mainos

Rinne varoittaa kokoomusta ay-maksuilla pelaamisesta ja vaatii valtion investointeja

Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) varoittaa kokoomusta pelaamasta ay-maksujen verovähennysoikeuden poistamisella.  Rinteen mukaan asian ajaminen hankaloittaisi entisestään eläkeuudistuksesta käytäviä keskusteluja.

– Toivon, että järki löytää siellä (kokoomuksessa) tämän asian ympärillä kotinsa, jos me halutaan tämä eläkeratkaisu satamaan, hän sanoi politiikan toimittajien tilaisuudessa.  

Työmarkkinaosapuolet neuvottelevat parhaillaan eläkeratkaisusta, jonka tavoitteena on nostaa eläkkeellejäämisikää.  Puolueet puolestaan valmistautuvat parhaillaan ns. minihallitusneuvotteluihin, jotka käydään kokoomuksen valittua uuden puheenjohtajan. 

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaista Alexander Stubb on ajanut ammattiyhdistysmaksujen verovähennysoikeuden lopettamista.  Asiaa käsitellään kokoomuksen puoluekokouksessa viikonloppuna.  

Rinne vaatii lisärahaa, ei elvytystä

Rinne vaatii lisärahaa asuntorakentamiseen, tiestön ja homekoulujen remontteihin. Hänen mielestään ne eivät ole elvytysrahaa, vaan välttämättömiä yhteiskunnan nyt tarvitsemia investoinnteja.

- En puhuisi elvytyksestä, puhuisin investoinneista, jotka on pakko tehdä tässä tilanteessa, sen takia, että meillä on julmettu määrä korjausvelkaa julkisen sektorin omaisuusmassassa. Meillä on tiestössä ongelmia, jotka pitää pystyä hoitamaan. Me tarvitsemme asuntorakentamista, joka on pullonkaula tällä hetkellä talouskasvulle erityisesti kasvukunnissa , Rinne totesi MTV Uutisille.

Myös vaikutuksiltaan pidempiaikaisia toimia vaaditaan Rinteen mielestä. Maan pk-yrityksiin pitäisi saada innostunutta ilmapiiriä - koska sinne uudet työpaikat ovat viime aikoina syntyneet.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme