Mainos

Rintaimplantin hankkineella suurempi itsemurhariski

Stakes vaatii rintaimplanttileikkausta suunnittelevien potilaiden fyysisen ja psyykkisen terveydentilan huolellista tutkimista ennen lopullista leikkauspäätöstä. Tutkimustulos heijastaa joidenkin leikkaukseen hakeutuvien psyykkisiä ongelmia.

Annals of Plastic Surgery -lehdessä esitellään suomalais-amerikkalaisen ryhmän tuoreet tutkimustulokset kosmeettiset rintaimplantit hankkineiden naisten kuolemansyistä.

Tutkimuksen mukaan implantin hankkineiden naisten kokonaiskuolleisuus ja syöpäkuolleisuus eivät eronneet muun väestön kuolleisuudesta. Rintaimplanttileikkauksiin hakeutuvien naisten riski kuolla itsemurhaan on kuitenkin noin kolminkertainen keskimääräisväestöön verrattuna.

Tutkimuksessa oli mukana yli 2 000 Suomessa vuosina 1970-2000 kosmeettisista syistä rintaimplantin hankkinutta naista.

Psyykkinen terveydentila kartoitettava ennen Implanttileikkausta

Rintaimplanteilla ei ole havaittu vaikutusta syöpäkuolleisuuteen. Kuolleisuus sydän- ja verisuonisairauksiin oli myös hyvin pieni.

Rintaimplantin hankkineilla naisilla on kuitenkin tutkimuksen mukaan suurentunut itsemurhakuolleisuus: noin kolminkertainen keskimääräisväestöön nähden. Samanlainen tulos saatiin Ruotsissa aiemmin tänä vuonna tehdyssä tutkimuksessa.

Rintaimplanttien ja itsemurhien välillä ei ole suoraa yhteyttä, vaan tutkimustulos heijastaa joidenkin leikkauksiin hakeutuvien naisten psyykkisiä ongelmia. Tutkimuksen tulokset selittynevät sillä, että osalla rintaimplanttileikkauksiin hakeutuvilla naisilla oli psyykkisiä ongelmia jo ennen leikkausta.

Tutkimustulosten perusteella implanttileikkaukseen hakeutuvien naisten fyysisen ja psyykkisen terveydentilan huolellinen kartoittaminen on tärkeää ennen lopullisen leikkauspäätöksen tekemistä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 01.10.2003)

Plastiikkakirurgin tulee haastatella potilaansa hyvin saadakseen selville mitä potilas oikeasti tarvitsee - kauneusleikkausta vai muunlaista itsetunnon kohotusta, sanoo plastiikkakirurgian professori, kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara.

(Huomenta Suomi 01.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot