Mainos
Mainos

Rinteen mukaan Soinin tulisi puuttua Immos-kohuun – "Jos hän ei ota kantaa, hän hyväksyy"

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan puoluejohtajan on kannettava vastuuta ja otettava kantaa niihin asioihin, joihin hänen odotetaan ottavan kantaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on ollut arvostelun kohteen sen jälkeen, kun kansanedustaja Olli Immonen julkaisi monikulttuurisuuden vastaisen julistuksensa. Soini ei juuri ole kommentoinut asiaa. Hän on sanonut IS:lle, että puolueen eduskuntaryhmä päättää Immosen ulostulon mahdollisista seuraamuksista.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan on tärkeää, että puolueen puheenjohtaja kantaa vastuunsa.

– Jokaisella puolueella on omat päätöksentekoelimet, mutta kyllähän se henkilöityy suomalaisessa yhteiskunnassa puoluejohtoon, että mitä puolueesta ajatellaan. On tärkeää, että (puolueenjohtaja) ottaa vastuun ja ottaa kantaa asioihin, joissa kantaa edellytetään ottavan, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan hiljaisuus, jossa Soini on viime päivät elänyt, on hyväksymisen ele.

– Jos Soini ei ota kantaa tähän, tulkintani on, että hän hyväksyy Immosen ulostulon ja hänen esittämät näkökulmat.

Rinteen mukaan suomalaisen yhteiskuntarauhan säilymisen ja Suomen maineen kannalta on parasta, että ulkoministeri Soini tulee esiin oman kantansa kanssa pikimmiten.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme