Mainos
Mainos

Rintojen pienennys parantaa elämänlaatua

Rintojen pienennysleikkaus parantaa huomattavasti ylisuurista ja painavista rinnoista kärsivien naisten elämänlaatua, kertoo tuore Helsingin yliopistossa tehty väitöstutkimus.

Tutkimuksen mukaan ylisuuret ja painavat rinnat heikentävät usein naisen elämänlaatua ja aiheuttavat myös terveysongelmia, kuten niskahartiaseudun oireilua, päänsärkyä ja selkäkipua. Suuret rinnat voivat haitata myös liikuntaharrastuksia ja jopa normaalia arkiliikuntaa.Ylisuuret rinnat voivat myös aiheuttaa ongelmia sosiaalisessa ja intiimissä kanssakäymisessä.

Elämänlaatu parani merkittävästi

LL Kai Saariniemen väitöstutkimuksessa tutkittiin rintojen pienennysleikkauksen vaikuttavuutta satunnaistetulla tutkimusasetelmalla.Kuuden kuukauden seuranta-ajan jälkeen havaittiin, että leikkaus oli parantanut merkittävästi potilaiden elämänlaatua sekä vähentänyt huomattavasti rintoihin liittyviä haitallisia oireita ja kipua.

Yleinen elämänlaadun koheneminen oli samaa luokkaa kuin lonkan tekonivelleikkauksessa olleilla potilailla ja suurempi kuin tehtäessä polven tekonivelleikkaus. Potilaiden ahdistus- ja masennusoireisto väheni myös merkittävästi leikkauksen jälkeen. Rintojen pienennysleikkauksen vaikuttavuus säilyi 2-5 vuoden seurannassa.

Saariniemi väittelee tutkimuksestaan 27.toukokuuta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme