Mainos
Mainos

Rippikoulut kansainvälistyvät

Yhä useampi maahanmuuttaja haluaa käydä rippikoulun. Myös opetusmateriaalia käännetään eri kielille.

Sadat maahanmuuttajat käyvät vuosittain rippikoulun. Yleensä rippikoulu käydään papin yksityisopetuksessa. Viime aikoina maahanmuuttajille on kuitenkin alettu järjestää omia rippikouluja. Myös opetusmateriaalia ollaan kääntämässä useille kielille.

Rippikoulumateriaalia on jo käännetty englanniksi, pian myös venäjäksi. Kirkkohallituksen työryhmä valmistelee lisäksi kokonaan uutta, kuudelle kielelle käännettävää materiaalia maahanmuuttajille ja ulkosuomalaisille.

Rippikoulun voi käydä uskontokunnasta riippumatta, eikä se vaadi seurakuntaan liittymistä. Useimmat rippikoulun käyvät maahanmuuttajat kuitenkin liittyvät seurakuntaan.

Luterilaiseen seurakuntaan liittyvä maahanmuuttaja on yleensä taustaltaan ortodoksi tai kirkkoon kuulumaton.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.08.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot