Mainos
Mainos

Risikko: Hoitajien taustat syyniin

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaa parantaa mahdollisuuksia saada selville sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden taustoja. Risikko kannattaa myös soveltuvuustestien käyttöönottoa alan oppilaitoksissa.

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan sosiaali- ja terveysalan henkilökunnasta pitää saada paremmin taustatietoja.

- Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden taustoja on voitava selvittää nykyistä helpommin. Tarkoitukseni on tehdä asiasta esitys. Kannatan myös soveltuvuustestien käyttöönottoa sosiaali- ja terveydenalan opinahjoissa, Risikko kertoo tiedotteessaan.

Ministeri haluaa selkeyttä hoitolaitosten valvontaan. Hänen mukaansa lääninhallitusten ja Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen työnjako pitää selventää. Asiaa käsitteleekin jo virkamiesryhmä, jonka ehdotukset ovat valmiina lokakuun alussa.

Risikon mielestä äskettäiset insuliinimyrkytyskuolemat ovat erittäin vakavia. Hän pitää niitä kuitenkin yksittäistapauksina, joiden perusteella koko alaa ei pidä leimata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme