Mainos
Mainos

Risikko huolissaan mp3-soittimista

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) sysää mp3-soittimien laitevalmistajille vastuuta siitä, että kuluttajille kerrottaisiin riittävästi soittimien meluriskeistä.

Risikon mielestä viime kädessä kuluttaja kuitenkin itse vastaa siitä, kuinka kovaa hän musiikkia kuuntelee. Jos ihminen kuuntelee musiikkia tunnin päivässä joka viikko korkealla äänenvoimakkuudella, kuulo voi vaurioitua vakavasti viiden vuoden kuluttua.

- Vähintä mitä voimme vaatia laitevalmistajilta on se, että ne kertoisivat, että se (mp3-laite) voi vaurioittaa korvaa, jos laitetta kuunnellaan näin ja näin kovalla. Tietysti onhan myös sekin, kuinka korkeaksi nuo maksimit säädetään noissa koneissa, Risikko sanoi sanomalehti Ilkalle.

Euroopan tieteellinen komitea toteaa tuoreessa raportissaan, että 27 EU-maan noin 500 miljoonasta kansalaisesta 50-100 miljoonaa kuuntelee kannettavalla soittimella musiikkia.

Risikko toivookin, että Kuluttajavirasto kiinnittäisi asiaan huomiota.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme