Mainos
Mainos

Risikko huolissaan paperittomien hyväksikäytöstä: Voi helpottaa terrorijärjestöihin rekrytointia

Sisäministeri Paula Risikko kertoo olevansa huolissaan paperittomista, koska nämä voivat päätyä erityisesti hyväksikäytön myötä olla rekrytoitavissa terrorijärjestöihin.

Hän painottaa, ettei paperittomuus tarkoita, että henkilö olisi terroriuhka. Hänen mukaansa paperittomuus aiheuttaa turvallisuusuhan, sillä he päätyvät herkästi hyväksikäytön uhreiksi. Sen myötä heitä voi olla myös helpompi houkutella erilaisiin turvallisuusuhan aiheuttaviin järjestöihin. Suomessa arvioidaan olevan tuhansia paperittomia.

Risikko toteaa myös syrjäytymisen saavan aikaan radikalisoitumista.

Suomessa arvioidaan olevan noin 350 terrorismiin myötämielisiä henkilöitä, eli niin sanottua supon terrorismintorjunnan kohdehenkilöä. Risikon mukaan terroritekojen ehkäisyssä keskeistä on tiedonhankinta, sekä tiedusteluyhteistyö muiden maiden kanssa. Hänen mukaansa viranomaisten kalustoa ja osaamista on kehitetty, ja turvallisuuskriteerejä nostettu Euroopan aiempien terroritekojen myötä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme