Mainos
Mainos

Risikko käänsi valelääkäriskandaalin edukseen

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) käänsi tänään puheessaan Kokkolassa valelääkärikohun edukseen. Oppositiojohtaja Jutta Urpilainen (sd.) oli aiemmin moittinut porvarihallituksen politiikka vilunkimiesten mahdollistamisesta ja Risikkoa vastuun pakoilusta.

- Epäpätevien lääkärien kiinnijäänti osoittaa sen, että terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvonta on tehostunut, Risikko sanoi.

Äskettäin tuli ilmi tapaus, jossa espoolaisnuorukainen oli työskennellyt lääkärinä Karkkilassa ja Karjaalla. Hänellä ei ollut mitään alan opintoja, ja Karjaalla hän oli työskennellyt työvoimanvuokrausfirman kautta.

Mies jäi kiinni täysin sattumalta.

- Ammattipätevyyden voi selvittää puhelinsoitolla tai sähköpostilla Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran, rekisteristä, Risikko sanoi.

Valelääkärin tapauksessa kävi kuitenkin ilmi, ettei pätevyyden tarkastaminen ole rutiinia eikä Valvira ole määrännyt taustojen tarkastamisesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme