Mainos
Mainos

Risikko katsoo sopimuksen olevan kaikkien etu

Sairaaloiden toiminta täytyy peruspalveluministeri Paula Risikon mielestä saada nopeasti normalisoitumaan potilaiden ja työskentelyilmapiirin takia.

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mielestä Tehyn palkkasopimus on kaikkien suomalaisten etu.

- Ratkaisun löytyminen oli tärkeää ennen joukkoirtisanoutumisien alkamista. Nyt sairaalat voivat käynnistää normaaliin arkeen siirtymisen ja potilasturvatyöhön kutsuminen voidaan lopettaa eikä potilasturvallisuuslakia enää sovelleta, Riskikko huomauttaa.

Ministerin mielestä vaikeasta tilanteesta huolimatta kentällä on suhtauduttu varautumiseen ja potilasturvallisuuslain toimeenpanoon pääasiassa asiallisesti.

- Haluankin kiittää kaikkia osapuolia rakentavasta suhtautumisesta, Risikko toteaa.

Hänen mielestään nyt on tärkeää saada sairaaloiden toiminta normalisoitumaan mahdollisimman pian.

- Se on tärkeää potilaiden kannalta, mutta myös sairaaloiden työskentelyilmapiirin näkökulmasta, Riskikko sanoo.

SDP odottaa valtiolta auttavaa kättä kunnille

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on tyytyväinen Tehy-kiistan ratkeamiseen. Oppositiojohtajan mukaan talousvaikeuksissa kamppailevat kunnat tarvitsevat nyt valtion auttavaa kättä.

- Hallitukselta tarvitaan nopeasti ehdotus, jolla palkkaratkaisun kustannukset kunnille kompensoidaan kokonaisuudessaan.

Heinäluoman mielestä hallituksen toiminta koko kriisin yhteydessä on ollut taitamatonta. Pakkolakiin uskominen kärjisti hänen mielestään tilannetta entisestään ja pitkitti sovun syntymistä.

STTK tyytyväinen tulokseen

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää pitää myönteisenä asiana, että työtaistelulta vältyttiin.

Yli 120 000 jäsenen Tehy on STTK:n jäsenjärjestö.

- STTK:n tavoitteena on ollut, että jokainen sen jäsenliitto omista lähtökohdistaan saa hyvän sopimuksen.Uskon, että sovittelulautakunnan yksimielinen esitys tyydyttää myös tehyläisiä.

Työtaistelu-uhan ratkomiseen käytettiin tällä kertaa myös harvinaista sovittelulautakuntaa. Mäenpään mielestä suomalainen työrauhasovittelujärjestelmä osoitti jälleen kerran toimivuutensa.

- Tilanne oli vaikea, jopa kriittinen. Tulosta kuitenkin syntyi, enkä pidä tarpeellisena käydä keskustelua työrauhan sovitteluun liittyvistä muutostarpeista, Mäenpää huomauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot