Mainos
Mainos

Risikko: Kuntien ei pidä ulkoistaa ydinpalvelujaan

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) ennustaa, että yksityisesti tuotettujen sosiaali- ja terveyspalveluiden määrä tulee pysymään tulevaisuudessa tämänhetkisellä tasolla.

Yksityisten palveluiden osuus on tällä hetkellä noin 25 prosenttia kaikesta palvelutuotannosta.

- Tulemme toki jatkossakin tarvitsemaan yksityisen ja kolmannen sektorin palveluja täydentämään julkisia palveluja, muistutti Risikko MTV3:n SuomiAreenssa Porissa.

Risikko korostaa, että jos kunta ostaa yksityiseltä jonkin tietyn palvelunsa, säilyy kunnalla vastuu palvelun laatutasosta.

- Jos kunta päätyy ulkoistamiseen, niin siihen on oltava jokin kustannusperuste.

Risikon mielestä kun kuntien ei pidä ulkoistaa ydinpalvelujaan kokonaan.

- Pidän kyllä sosiaali- ja terveyspalveluja kuntien ydinpalvelutoimintoina. Palveluja voidaan toki täydentää ulkoa käsin, mutta miksi ulkoistaa syömähammasta kokonaan.

(MTV3)

Katsoa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) haastattelu: (Huomenta Suomi 15.7.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot