Mainos
Mainos

Risikko: Rokotetutkimukset ja tilaukset erotettava

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei voi enää jatkossa toteuttaa rokotetutkimuksia ja vastata samaan aikaan kansallisista rokotehankinnoista. Risikko vaatii työnjaon selkiyttämistä heti alkuvuodesta. Ministeriön virkamiestyöryhmä valmistelee parhaillaan esitystä siitä, mikä taho voisi jatkossa ottaa vastuun rokotehankinnoista.

- Paras asiantuntemus rokotteiden kilpailuttamisesta ja tilaamisesta on THL:ssa, mutta laitoksen rooli on hankala, koska lääketeollisuus rahoittaa suurimman osan THL:n toteuttamasta tutkimuksista, selvittää ministeri Risikko.

Suomi tilasi sikainfluenssarokotuksissa käytettävän Pandemrix-rokotteen brittiläiseltä GlaxoSmithKline Oy:ltä. Rokotehankinnan kokonaisarvo oli noin 37 miljoonaa euroa. Samainen yritys on tukenut THL:n massiivista pneumakokkirokotetutkimusta 6 miljoonalla eurolla.

Ministeri Paula Risikon mukaan vastuu rokotteiden hankinnasta voitaisiin siirtää Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sosiaali- ja terveysministeriölle tai Hanselille. Fimea ei tehtävään sovi, koska sillä on valvontavastuu.

Katso Tuula Malinin juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot