Mainos
Mainos

Risikko: Työeläkeyhtiöiden läpinäkyvyyttä parannetaan

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) ei halua kommentoida eläkevakuutusyhtiö Veritaksen hallituksen puheenjohtajan Kjell Sundströmin asumisjärjestelyjä, mutta sanoo, että työeläkeyhtiöiden läpinäkyvyyttä ollaan parhaillaan parantamassa.

– Pyrimme siihen, että jatkossa ei tule sellaisia tapauksia, jotka herättävät epäilyksiä, Risikko sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Risikko ei halunnut kommentoida Sundströmin tapausta, koska ei tunne tapauksen yksityiskohtia.

Risikko piti työeläkeyhtiöiden toiminnasta viime aikoina syntynyttä keskustelua myönteisenä asiana. Hän kertoo saaneensa asian tiimoilta runsaasti sähköpostia huolestuneilta kansalaisilta.

Kansalaisten huoli on Risikon mukaan ymmärrettävää, sillä toisten ihmisten rahojen käsittely edellyttää hänen mukaansa rikkumatonta luottamusta.

– Luottamus lähtee siitä, että päätöksenteko on läpinäkyvää, Risikko sanoi.

– Me emme voi enää olla tällaisessa tilanteessa, että herää epäilyksiä, prosessit eivät toimi ja ei ole läpinäkyvyyttä. Jotainhan tälle pitää tehdä, se on ihan selvä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme