Mainos
Mainos

Risikko uskoo sovittelulautakuntaan

Peruspalveluministeri pitää syöpähoitojen lakkauttamista ensi viikolla erittäin huolestuttavana. Lakimuutosta suojelutyöstä ei ole ministeriössä kuitenkaan vireillä.

Arkkiatri Risto Pelkosen johtama sovittelulautakunta aloitti Tehyn ja kunnalllisen työmarkkinalaitoksen työkiistan sovittelun eilen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) suhtautuu luottavaisesti sovittelulautakunnan mahdollisuuksiin ratkaista kiista.

- Ei ole syytä epäillä, etteikö sopuun päästä, Risikko korostaa.

Risikon mukaan nykyinen laki ei anna mahdollisuutta pakottaa irtisanoutuneita hoitajia suojelutyöhön. Sosiaali- ja terveysministeriössä ei ole kuitenkaan vireillä lakimuutosta asiasta.

Syöpähoitoja ollaan lakkauttamassa ensi viikolla. Risikko pitää tilannetta erittäin huolestuttavana. Hän toivookin sovittelulautakunnalta ripeitä toimia.

- Jokainen päivä on kallis sairaalle ihmiselle, Risikko painottaa.

Suomalaisessa terveydenhuollossa on vireilllä palvelurakennemuutos. Eduskunta hyväksyi tähän niin sanottuun Paras-hankkeeseen liittyvän puitelain vuoden alussa. Laki velvoittaa kunnat yhteistoimintaan ja tarvittaessa kuntaliitoksiin palvelujen järjestämiseksi.

Jos terveydehuollon kriisissä on mahdollista nähdä jotain hyvää, se on Risikon mukaan tämän uudistuksen vauhdittaminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme