Mainos
Mainos

Risikon ehdotus lopettaa sairaanhoitopiirit saa tukea

Sairaanhoitajaliitto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tukevat peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) avausta lopettaa sairaanhoitopiirit.

THL:n pääjohtaja Pekka Puska totesi tänään, että avaus tarjoaa selkeän lähtökohdan sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenteiden uudistamiselle. Puskan mukaan nyt tarvitaan suuria ja ajallisesti pitkälle ulottuvia rakenteellisia ratkaisuja, jotta kunnat selviävät niille asetetuista tehtävistä.

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Katriina Laaksonen taas pitää ajatusta kehityskelpoisena. Hän pitää järjestelmää nykyisellään pirstoutuneena ja resursseja hukkaavana. Laaksonen toteaa, että lähtökohtana on oltava palveluiden hyvä saatavuus.

Risikko hahmotteli maanantaina, että sairaanhoitopiirien tehtävät siirtyisivät sosiaali- ja terveysalueille, jotka olisivat uusi tapa järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut. Alueita olisi 40-60. Ne tuottaisivat kaikki peruspalvelut ja valtaosan erityispalveluistakin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot