Mainos
Mainos

Riskejä aiheuttavat sairaat halutaan pois liikenteestä

Liikenneturva haluaa karsia sairauksien aiheuttamia riskejä liikenteestä. Nyt kolmanneksella moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa menehtyneistä on todettu pitkäaikaissairaus. Valistus aloitetaan sydänsairaista.

Autoliikennetta

Liikennevahinkojen tutkijalautakuntien mukaan pitkäaikaissairaat aiheuttavat useammin onnettomuuden kuin yhteenajon vastapuoli. Toissa vuonna kolmannes moottoriliikenneonnettomuuksissa menehtyneistä kärsi sairaudesta, mutta vain joka kahdeksannen uhrin sairaus oli todellinen riskitekijä tai hän sai sairaskohtauksen.

Nyt Liikenneturva haluaa valistaa sairaita liikenteessä ja alussa yhteistyössä Sydänliiton kanssa.

Tarkastus 70-vuotiaana

Sairauksien aiheuttamat onnettomuudet ovat viime vuosina pikkuhiljaa lisääntyneet. Se johtuu väestön ikääntymisestä.

Tällä hetkellä vasta 70-vuotiaana tehdään tarkempi lääkärintarkastus ajokyvyn määrittämiseksi. Ammattiliikenteessä määräykset ovat tiukempia. Ongelmia aiheuttaa myös lääkäreiden vaitiolovelvollisuus.

- Eduskunnassa keskustellaan siitä, tulisiko lääkäreillä olla ilmoitusoikeus tai -velvollisuus, mikäli näkevät selvästi, että potilas on sellainen, joka ei tule pärjäämään liikenteessä, kertoo toimitusjohtaja Matti Järvinen Liikenneturvasta.

- Tämä on varmasti ihan hyvä asia. On hyvä poimia sellaiset kuljettajat, jotka todella ovat sekä itselleen että muille vaaraksi liikenteessä.

Tulevaisuudessa Liikenneturva aikoo valistaa myös muista kansansairauksista kärsiviä yhteistyössä terveysjärjestöjen kanssa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme