Mainos
Mainos

Riskilä: Ansiokehitystakuu tuleviin työehtosopimuksiin

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja Jouni Riskilä vaatii, että tuleviin työehtosopimuksiin on otettava mukaan ansiokehitystakuu. Hän korosti tänään Jyväskylässä, että tällä sopimuskierroksella kunta-alan palkat eivät saa jäädä jälkeen yksityisen sektorin palkoista, kuten kahdella edellisellä kierroksella on tapahtunut.

Riskilä muistutti, että vuodesta 1995 julkisen sektorin palkat ovat nousseet kolmisen prosenttiyksikköä vähemmän kuin yksityisellä sektorilla.

-Ansiokehitysvertailussa kunta-ala on muutenkin heikommassa asemassa, koska vertailussa ei oteta huomioon kuntien säästösopimuksia eikä toisaalta yksityisellä sektorilla yleisiä tulospalkkioita, hän huomautti.

Riskilä haluaa tulevaan palkkaratkaisuun yleiskorotuksen lisäksi paikallisen järjestelyvaran palkkarakenteiden uudistamiseksi.

Kunta-alalla on hänen mielestään jatkettava työn vaativuuden arviointiin perustuvan palkkausjärjestelmän kehittämistä. Samaten on jatkettava muiden palkkarakenteiden uudistamiseen tähtääviä toimia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme