Mainos
Mainos

Riskilä ei usko työajan lyhentämiseen

Ammattijärjestöjen keskusliiton SAK:n valtuuston puheenjohtaja Jouni Riskilä ei usko, että Suomessa voidaan kovinkaan nopeasti lyhentää yleisesti työaikaa.

Riskilä sanoo Turun Sanomissa, että Suomessa ei ole realistisia mahdollisuuksia lyhentää työaikaa nyt, kun pienten palkankorotusten jälkeen ostovoimaa pitäisi saada korotettua. Tupo-neuvotteluissa Riskilä vaatii kattavaa ratkaisua, joka painottaa maltillisia palkankorotuksia. Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtajana toimiva Riskilä korostaa edelleen, että korotusten tulisi sisältyä kaksivuotisen ratkaisun molempiin vuosiin.

Riskilä pitää kiinni lähtökohdasta, jossa palkkaa tulisi maksaa työstä -ei tittelistä tai koulutuksesta. KTV ajaa työn arviointijärjestelmää, jonka käyttö vaatii Riskilän mukaan "pelimerkkejä". Vahva veroale ei Riskilälle tupossa kelpaa, sillä se vaarantaisi Riskilän mukaan julkisen sektorin tulopohjan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme